subota, 30. april 2016

Aktuelno

Enada odbacuje osnivanje tehnokratske vlade

Uprkos gnevu javnosti stranka koja dominira vladajućom koalicijom u Tunisu odbacuje pozive za osnivanje nove vlade

Demonstranti u Tunisu uzvikuju paroleDemonstranti u Tunisu uzvikuju parole
x
Demonstranti u Tunisu uzvikuju parole
Demonstranti u Tunisu uzvikuju parole
Glas Amerike
Islamistička partija Enada, koja dominira vladajućom koalicijom u Tunisu, odbacila je plan svog premijera za formiranje nove tehnokratske vlade bez političkih veza, u odgovoru na gnev javnosti zbog ubistva istaknutog opozicionog lidera,
 
Premijer Hamadi Džebali predstavio je sinoć svoj predlog, dok su se hiljade demonstranata sukobljavale sa policijom u prestonici. Džebali je najavio da će nova vlada upravljati zemljom do održavanja novih izbora, koji će biti hitno zakazani.

Drugi čovek vladajuće stranke, Abdelhamid Dželasi rekao je međutim danas da Džebalijev plan neće biti prihvaćen. Dželasijevo javno odbijanje naglašava podele u stranci, koja se nalazi u nesigurnoj koaliciji sa sekularnim strankama, i preti da dalje pogorša situaciju u Tunisu, najtežu od revolucije pre dve godine.
 
Posle ubistva Šokrija Belaida, sporadični protesti izbili su širom zemlje. Nepoznati napadači pucali su u vodećeg člana levičarske koalicije i oštrog kritičara vlade dok je napuštao svoj dom u Tunisu. Za sada niko nije uhapšen.
 
U znak protesta zbog Belaidovog ubistva, Narodni frond napustio je ustavotvornu skupštinu čiji zadatak je izrada novog ustava i očekuje se da će pozvati na generalni štrajk.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE