četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Ubijen opozicioni lider u Tunisu

Premijer Tunisa Hamadi Džebali najavio je da će formirati novu tehnokratsku vladu, u odgovoru na ubistvo istaknutog opozicionog lidera

Demonstranti u Tunisu protestvuju zbog ubistva vodeće opozicione ličnostiDemonstranti u Tunisu protestvuju zbog ubistva vodeće opozicione ličnosti
x
Demonstranti u Tunisu protestvuju zbog ubistva vodeće opozicione ličnosti
Demonstranti u Tunisu protestvuju zbog ubistva vodeće opozicione ličnosti
Glas Amerike
Džebali je taj potez najavio na nacionalnoj televiziji, dok je na ulicama u toku bio sukob policije i hiljada demonstranta, koji su protestovali zbog ubistva Čokrija Belaida, vodećeg člana levičarske koalicije formirane prošle godine.

Demonstranti su zapalili i sedište umerene islamističke partije Enada, koja upravlja zemljom u koaliciji sa sekularnim strankama.

Premijer je rekao da će njegovi novi ministri imati ograničen mandat do održavanja izbora, naglašavajući da će građani imati priliku da izađu na birališta što je prije moguće.

Demonstracije su održane i u drugim gradovima širom Tunisa, na mestima koja podsećaju na pretežno mirnu revoluciju u toj zemlji pre dve godine.

Jedan od lidera opozicionog Narodnog Fronta, Belaid je ubijen ispred svog doma u Tunisu. Njegovo ubistvo izazvalo je šok i gnev – kao i strahovanja da verski ekstremisti nastoje da osujete tranziciju Tunisa ka demokratiji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE