nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Tojota plaća odštetu

Japanski proizvođač automobila postigao sporazum sa američkim građanima koji su podneli tužbu zbog problema na tojotinim vozilima

II
x
I
I
Glas Amerike
Japanski proizvođač automobila "Tojota" postigao je sporazum vredan milijardu i 100 miliona dolara sa američkim građanima, koji su podneli kolektivnu tužbu zbog problema sa zaglavljivanjem papučice za dodavanje gasa.

Portparol "Tojote" rekao je da sporazum obuhvata direktne isplate potrošačima, ali i troškove dodavanja novog kočionog sistema na tri miliona starijih vozila.

Skoro četvrtina ukupne sume, 250 miliona dolara ide u fond za bivše vlasnike Tojotinih vozila koji su ih  poslednjih godina prodali po znatno nižim cenama zbog lošeg publiciteta firme.

Uslove sporazuma i dalje treba da odobri i američki federalni sudija. Tojota je od 2009. godine opozvala više od 12 miliona svojih vozila.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE