sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Tojota opozvala 7,4 miliona vozila

Vozila su povučena zbog mogućnosti izbijanja požara usled neispravnog prekidača za spuštanje prozora. Prijavljeni problem nije prouzrokovao nijednu nesreću niti povrede.

Glas Amerike
Japanski proizvođač automobila "Tojota" opozvao je više od 7,4 miliona vozila širom sveta zbog mogućnost da dođe do požara usled neispravnog prekidača za automatsko podizanje i spuštanje  prozora u više od deset modela.

Japanski proizvođač saopštio je da prekidač za prozor na strani na kojoj sedi vozač nije bio ujednačeno podmazan tokom proizvodnje, zbog čega dolazi do trenja i povremeno dima.

Problem koji je prijavljen na ukupno 14 modela proizvedenih između 2005. i 2010. godine, uključujući popularni Kamri i Korolu, ali i Jaris, Matriks i RAV4, nije međutim prouzrokovao niti nesreću niti povrede.

Iz SAD biće povučeno oko dva i po miliona vozila, oko 2,8 miliona ukupno iz Kine i Evrope, dok su ostala vozila iz svih krajeva sveta, uključujući Japan, Kanadu, Australiju i Bliski istok. Radi se o novom u nizu opoziva od kraja 2009, koji su umnogome ugrozili "Tojotinu" reputaciju proizvođača pouzdanih i bezbednih vozila. Akcije kompanije današnji dan su završile sa gubitkom od 1,9 odsto svoje vrednosti
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE