četvrtak, 11. februar 2016

Aktuelno / Amerika

Pripreme za proslavu Dana zahvalnosti

Dan zahvalnosti je duboko ukorenjen u američki život kao dan porodičnog okupljanja, sa obilnom trpezom, kojom dominiraju pečena ćurka i pita bundevara.

Glas Amerike
Milioni Amerikanaca danas uglavnom automobilima, ali i drugim prevoznim sredstvima putuju u posetu prijateljima i rođacima pred sutrašnji praznik Dan zahvalnosti, koji je duboko ukorenjen u američki život kao dan porodičnog okupljanja, sa obilnom trpezom, kojom dominiraju pečena ćurka i pita bundevara. Procenjuje se da će od danas do nedelje više preko 43 miliona ljudi putovati 80 ili više kilometara, kako bi prisustvovali nekom prazničnom skupu.

A rano jutros po lokalnom vašingtonskom vremenu, u prestonicu se - sa nedavnog puta po jugoistočnoj Aziji - vratio predsednik Barak Obama, koji će predstojeći veliki praznik obeležiti u krugu porodice u Beloj kući.

Obama se vratio taman na vreme da obavi još jednu tradiciju koja se tiče Dana zahvalnosti, pa je pre nešto više od dva sata u ružičnjaku Bele kuće pomilovao dve ćurke - Kobler i Gobler.

Kao i uvek, ćurke će svoj život nastaviti na imanju prvog američkog predsednika Džordža Vašingtona "Maunt Vernon", koje se nalazi u blizini glavnog grada SAD.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
10.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE