četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno / Amerika

Pripreme za proslavu Dana zahvalnosti

Dan zahvalnosti je duboko ukorenjen u američki život kao dan porodičnog okupljanja, sa obilnom trpezom, kojom dominiraju pečena ćurka i pita bundevara.

Veličina slova - +
Glas Amerike
Milioni Amerikanaca danas uglavnom automobilima, ali i drugim prevoznim sredstvima putuju u posetu prijateljima i rođacima pred sutrašnji praznik Dan zahvalnosti, koji je duboko ukorenjen u američki život kao dan porodičnog okupljanja, sa obilnom trpezom, kojom dominiraju pečena ćurka i pita bundevara. Procenjuje se da će od danas do nedelje više preko 43 miliona ljudi putovati 80 ili više kilometara, kako bi prisustvovali nekom prazničnom skupu.

A rano jutros po lokalnom vašingtonskom vremenu, u prestonicu se - sa nedavnog puta po jugoistočnoj Aziji - vratio predsednik Barak Obama, koji će predstojeći veliki praznik obeležiti u krugu porodice u Beloj kući.

Obama se vratio taman na vreme da obavi još jednu tradiciju koja se tiče Dana zahvalnosti, pa je pre nešto više od dva sata u ružičnjaku Bele kuće pomilovao dve ćurke - Kobler i Gobler.

Kao i uvek, ćurke će svoj život nastaviti na imanju prvog američkog predsednika Džordža Vašingtona "Maunt Vernon", koje se nalazi u blizini glavnog grada SAD.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...