četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Avganistan: Poginula dva marinca

Taliban preuzeo odgovornost za napad na britansku vojnu bazu u pokrajini Helmand u kojoj se nalazi i princ Heri

Afghanistan, Helmand province
Afghanistan, Helmand province
Glas Amerike
Ekstremistička grupa Taliban preuzela je odgovornost za napad na britansku vojnu bazu u Avganistanu u kojem su ubijena dvojica američkih marinaca.

Portparol ekstremista rekao je da je napad bio odgovor na film koji je snimljen u Sjedinjenim Državama u kojem se vređa prorok Muhamed, ali je kao dodatni razlog naveo činjenicu da u toj bazi služi i britanski princ Heri.

NATO je saopštio da su se ekstremisti infiltrirali u "Kamp Bastion" u pokrajini Helmand kasno sinoć, i izvršili napad koristeći puške, projektile i bombaše samoubice.

Koalicija je objavila da je 18 ekstremista ubijeno, dok je jedan ranjen i zarobljen. Nekoliko stranih vojnika je povređeno. Zvaničnici su naveli da princ Hari, treći u liniji za naslednika britanske krune, ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti.

Hari je razmešten u tu bazu kao pilot helikoptera, a Taliban se zarekao da će ga ubiti.

U odvojenom napadu, prema tvrdnjama NATO-a čovek za koga se veruje da je avganistanski policajac ubio je dva koaliciona vojnika na jugu zemlje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE