petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Sirija: Asad u javnosti

Današnji boravak u džamiji je prvi put od početka januara da su državni mediji prikazali predsednika Asada u javnosti

Sirijski predsednik Bašar al Asad danas vidjen u javnosti (arhivski snimak)Sirijski predsednik Bašar al Asad danas vidjen u javnosti (arhivski snimak)
x
Sirijski predsednik Bašar al Asad danas vidjen u javnosti (arhivski snimak)
Sirijski predsednik Bašar al Asad danas vidjen u javnosti (arhivski snimak)
Glas Amerike
Sirijska državna televizija prikazala je predsednika Bašara Al Asada na molitvi u jednoj džamiji, u distriktu severno od Damaska, kojom je obeležena godišnjica rođenja proroka Muhameda.

To je prvi put od početka januara da su državni mediji prikazali predsednika Asada u javnosti.

Na snimku se vidi Asad kako kleči u džamiji Al Afram, dok je kraj njega sirijski Veliki muftija Ahmad Hasun. Državna televizija navodi da je snimak prenošen uživo.

Nešto ranije, sirijski ministar za verske zadužbine, Mohamed Abdel Setar, pozvao je da se sutra u džamijama održi „molitva milion ljudi“ u cilju apela za obnavljanje bezbednosti u zemlji.

U medjuvremenu, vladini borci i pobunjenici  nastavljaju da se boreza kontrolu nad Damaskom i selima oko glavnog grada. Prema nekim izveštajima sirijski ratni avioni bombardovali su oblasti pod kontrolom pobunjenika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE