četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Sirija u nadležnosti MKS-a?

U pismu 50 zemalja navode se nalazi komisije UN-a u kojima se dokumentuju mučenje, seksualno nasilje i pogubljenja po kratkom postupku u Siriji

Čovek pomaže ranjenom civilu u napadu na Alepo u SirijiČovek pomaže ranjenom civilu u napadu na Alepo u Siriji
x
Čovek pomaže ranjenom civilu u napadu na Alepo u Siriji
Čovek pomaže ranjenom civilu u napadu na Alepo u Siriji
Glas Amerike
Više od 50 zemalja na čelu sa Švajcarskom danas će tražiti od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da prenesu Siriju u nadležnost Medjunarodnog krivičnog suda, što bi omogućilo suđenja za ratne zločine.

U pismu koje je prenela agencija Asosieted pres, navode se nalazi komisije Ujedinjenih nacija u kojima se dokumentuju mučenje, seksualno nasilje i pogubljenja po kratkom postupku, koji se događaju u Siriji od početka ustanka u martu 2011. Humanitarne organizacije istovremeno traže od međunarodne zajednice da poveća pomoć izbeglicama koje je kriza prisilila da pobegnu iz svojih domova.

Medjunarodni komitet za spas izbeglica objavio je danas novi izveštaj u kojem upozorava da je region suočen sa „zapanjujućom humanitarnom krizom“. U izveštaju se iznose izazovi sa kojima su izbeglice suočene u pristupu zdravstvenoj nezi, kao i, kako se navodi, „užasan nivo“ seksualnog nasilja koje mnoge porodice navode kao razlog za bekstvo iz Sirije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE