subota, 30. april 2016

Aktuelno

SAD: Asad izgubio legitimitet

Portparolka Državnog sekretarijata Viktorija Nuland ponovo je pozvala sirijskog predsednika da se povuče s vlasti

Sirijski predsednik Bašar al AsadSirijski predsednik Bašar al Asad
x
Sirijski predsednik Bašar al Asad
Sirijski predsednik Bašar al Asad
Glas Amerike
Sjedinjene Države su saopštile da plan sirijskog predsednika Bašara al-Asada za konferenciju o nacionalnom pomirenju „nema veze sa stvarnošću“ i predstavlja pokušaj „opstanka na vlasti“.

Portparolka Državnog sekretarijata Viktorija Nuland u saopštenju posle jučerašnjeg Asadovog govora, ističe da je sirijski lider izgubio legitimitet. Ona ga je ponovo pozvala da se povuče s vlasti, rekavši da on predlaže dijalog, dok njegova vlada „smišljeno podstiče sektaške tenzije“ i ubija sopstveni narod.

U svom prvom javnom govoru od prošlog juna, Asad se založio za političko rešenje sukoba. On je svojim pristalicama u sali Opere u Damasku rekao da je Sirija u ratu sa svojim „neprijateljima“, ali je demantovao postojanje narodne revolucije.

Asad je zatražio da Zapad i regionalne sile prestanu da finansiraju i naoružavaju sirijske pobunjenike, ponovivši svoju staru tvrdnju da su to teroristi iz Al-kaide rešeni da rasparčaju zemlju
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE