petak, 25. april 2014

Aktuelno

SAD: Asad izgubio legitimitet

Portparolka Državnog sekretarijata Viktorija Nuland ponovo je pozvala sirijskog predsednika da se povuče s vlasti

Sirijski predsednik Bašar al AsadSirijski predsednik Bašar al Asad
x
Sirijski predsednik Bašar al Asad
Sirijski predsednik Bašar al Asad
Veličina slova - +
Glas Amerike
Sjedinjene Države su saopštile da plan sirijskog predsednika Bašara al-Asada za konferenciju o nacionalnom pomirenju „nema veze sa stvarnošću“ i predstavlja pokušaj „opstanka na vlasti“.

Portparolka Državnog sekretarijata Viktorija Nuland u saopštenju posle jučerašnjeg Asadovog govora, ističe da je sirijski lider izgubio legitimitet. Ona ga je ponovo pozvala da se povuče s vlasti, rekavši da on predlaže dijalog, dok njegova vlada „smišljeno podstiče sektaške tenzije“ i ubija sopstveni narod.

U svom prvom javnom govoru od prošlog juna, Asad se založio za političko rešenje sukoba. On je svojim pristalicama u sali Opere u Damasku rekao da je Sirija u ratu sa svojim „neprijateljima“, ali je demantovao postojanje narodne revolucije.

Asad je zatražio da Zapad i regionalne sile prestanu da finansiraju i naoružavaju sirijske pobunjenike, ponovivši svoju staru tvrdnju da su to teroristi iz Al-kaide rešeni da rasparčaju zemlju
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
24.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...