nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Sirijski pobunjenici napali vojni aerodrom

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su se pobunjenici danas sukobili sa vojnicima u blizini baze Taftanaz

Selo Taftanaz u sirijskoj pokrajini IdlibSelo Taftanaz u sirijskoj pokrajini Idlib
x
Selo Taftanaz u sirijskoj pokrajini Idlib
Selo Taftanaz u sirijskoj pokrajini Idlib
Glas Amerike
Opozicioni aktivisti navode da su sirijski pobunjenici izvršili još jedan napad u blizini vojnog aerodroma Taftanaz, što je, kako se čini, pokušaj da se oslabi vladina vazduhoplovna sposobnost.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji saopštila je da su se pobunjenici danas sukobili sa vojnicima u blizini te baze u severnoj pokrajini Idlib.
Opozicioni aktivisti takodje navode da je vlada izvršila  artiljerijske i napade iz vazduha na predgradja Damaska.

Ujedinjene nacije procenjuju da je 60.000 ljudi do sada poginulo u sirijskom gradjanskom ratu, što je cifra koja daleko prevazilazi prethodne procene sirijske opozicije.

Komesar UN-a za ljudska prava Navi Pilaj je izjavila da su eksperti koristili izveštaje o žrtvama iz sedam izvora da bi došli do broja poginulih.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, procenila je broj žrtava u skoro dvogodišnjem sukobu na oko 45.000.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE