sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Brahimi: Imam potencijalno rešenje za Siriju

Brahimi je danas u Kairu izrazio uverenje da bi „međunarodna zajednica mogla da prihvati“ njegov plan

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i izaslanik UN-a za Siriju Lahdar BrahimiRuski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i izaslanik UN-a za Siriju Lahdar Brahimi
x
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i izaslanik UN-a za Siriju Lahdar Brahimi
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i izaslanik UN-a za Siriju Lahdar Brahimi
Glas Amerike
Mirovni izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige, Lakdar Brahimi, izjavio je da ima predlog za prekid 21-omesečnog sukoba u Siriji. Brahimi je danas u Kairu, posle sastanka sa funkcionerima Arapske lige, izrazio uverenje da bi „međunarodna zajednica mogla da prihvati“ njegov plan zasnovan na sporazumu potpisanom letos u Ženevi.

On je naglasio da nešto treba ubrzo da se prihvati, jer se situacija u Siriji „pogoršava iz dana u dan“. Mirovni izaslanik je juče u Moskvi, gde se sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova, rekao da Sirija može da bira između „pakla ili političkog procesa“. On je naglasio da svet mora „neumorno“ da radi na političkom procesu.

Brahimi je takođe upozorio da bi sukob u Siriji mogao da se pogorša ako borbe obuhvate Damask, što bi moglo da poveća izbegličku krizu. On se nedavno založio za uspostavljanje prelazne vlade u Siriji, koja bi vodila zemlju do novih izbora.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE