sreda, 10. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Sirija: General prešao na stranu opozicije

Komandant sirijske vojne policije, general Abdul Aziz Jasim al Šalal, prebegao je u Tursku i pridružio se Narodnoj revoluciji.

Sirijski general Abdelaziz Jasim al-Šalal, šef sirijske vojne policije koji je prešao na stranu opozicije. 26. decembar, 2012.
Sirijski general Abdelaziz Jasim al-Šalal, šef sirijske vojne policije koji je prešao na stranu opozicije. 26. decembar, 2012.
Glas Amerike
Komandant sirijske vojne policije, general Abdul Aziz Jasim al Šalal, izjavio je za arapsku televizijsku stanicu da je pobegao u Tursku i pridružio se Narodnoj revoluciji.

Prebegao sam jer se armija pretvorila u bande za ubijanje i uništavanje, razaranje gradova i sela i masakriranje našeg nenaoružanog naroda koji je ustao da se bori za slobodu“, kaže general Šalal na video snimku postavljenom na jednu društvenu mrežu.

On je jedan od desetak generala koji su pobegli od početka revolucije u Siriji pre 22 meseca. Sirijski predsednik Bašar al-Asad, navodno je u međuvremenu uputio u Moskvu svog visokog diplomatu, koji sa ruskim zvaničnicima treba da razmotri predloge međunarodnog mirovnog izaslanika Lakdara Brahimija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE