ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Pad Asadove vlade neminovan?

Ruski zvaničnik izjavio da je moguće da sirijska opozicija odnese pobedu u borbi protiv sirijskog predsednika, čiji pad predviđa i NATO

Pripadnik sirijskih pobunjeničkih snagaPripadnik sirijskih pobunjeničkih snaga
x
Pripadnik sirijskih pobunjeničkih snaga
Pripadnik sirijskih pobunjeničkih snaga
Glas Amerike
Tto je prvi put da Rusija prizna da sirijska vlada popušta pod međunarodnim i unutrašnjim pritiskom tokom gotovo dvogodišnje pobune.

Ruski mediji navode da je on optužio zapadne sile za izvrtanje ruskog stava prema Siriji, da bi oslabile uticaj Moskve na Bliskom istoku. Generalni sekretar NATO-a, Anders Fog Rasmusen, takođe je danas predvideo loš ishod za Asada, rekavši da se njegova vlada „približava kolapsu“ i da je njegov pad „samo pitanje vremena“.

Grupa takozvanih Prijatelja Sirije u kojoj su predstavnici više od stotinu zemalja, juče je i zvanično priznala novu opozicionu koaliciju kao legitimnog predstavnika sirijskog naroda. Direktor Centra „Brukings“ u Dohi, Salman Šaik, izjavio je za Glas Amerike da je novo koaliciono vođstvo „zadovoljno“ rezultatima sastanka u Maroku. U samoj Siriji, u današnjoj eksploziji automobila bombe u predgrađu Damaska, poginulo je 16 ljudi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE