utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

EU za povećanje pritiska na Siriju

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo rekao je da međunarodna zajednica ima moralnu obavezu da reši situaciju u toj zemlji

Porušeno predgrađe Damaska, DumaPorušeno predgrađe Damaska, Duma
x
Porušeno predgrađe Damaska, Duma
Porušeno predgrađe Damaska, Duma
Glas Amerike
Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, traži povećani pritisak na Siriju, gde je u borbama pobunjenika i vladinih snaga poginulo više od 40 hiljada ljudi.

Barozo je u Oslu u Norveškoj, prilikom dodele Nobelove nagrade za mir, naglasio da međunarodna zajednica ima moralnu dužnost da reši situaciju u Siriji.

„Sadašnja situacija u Siriji je mrlja na svetskoj savesti i međunarodna zajednica ima moralnu obavezu da je reši“, rekao je Barozo. Ministri spoljnih poslova država Evropske unije treba da se sastanu sa liderom sirijske opozicije Muazom al-Katibom.

U međuvremenu, aktivisti javljaju da su vladini avioni bombardovali predgrađe Damaska Daraju i da se pobunjenici i pripadnici vladinih snaga sukobljavaju u okolini prestonice.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE