četvrtak, 17. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Novi uspeh sirijskih pobunjenika

Pobunjenici u Siriji preuzeli kontrolu nad jednom hidroelektranom što je najnoviji u nizu nedavnih napredaka koje su postigli

Naselja sirijskih izbeglicaNaselja sirijskih izbeglica
x
Naselja sirijskih izbeglica
Naselja sirijskih izbeglica
Veličina slova - +
Glas Amerike
Sirijski aktivisti su saopštili da su pobunjenici zauzeli hidroelektranu na reci Eufrat u severnoj Siriji, nakon višednevnih žestokih sukoba.

To je najnoviji u nizu uspeha opozicionih boraca proteklih dana. Gradonačelnik susednog grada Manbidža potvrdio je tu vest, dodavši da su zaposleni u hidroelektrani Tišrin, koja ima šest turbina, nastavili rad.

Sirijska organizacija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, ističe da je zauzimanje hidroelektrane strateški važno jer „znači da vojska u osnovi ima samo jedan preostali put“, odnosno središte sukoba - grad Alepo.

Tokom protekle nedelje, pobunjenici su zauzeli pet važnih vojnih objekata širom Sirije i zaplenili znatne količine oružja, izolovali položaje vladinih snaga i oslobodili zarobljene opozicione borce.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...