utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Novi uspeh sirijskih pobunjenika

Pobunjenici u Siriji preuzeli kontrolu nad jednom hidroelektranom što je najnoviji u nizu nedavnih napredaka koje su postigli

Naselja sirijskih izbeglicaNaselja sirijskih izbeglica
x
Naselja sirijskih izbeglica
Naselja sirijskih izbeglica
Glas Amerike
Sirijski aktivisti su saopštili da su pobunjenici zauzeli hidroelektranu na reci Eufrat u severnoj Siriji, nakon višednevnih žestokih sukoba.

To je najnoviji u nizu uspeha opozicionih boraca proteklih dana. Gradonačelnik susednog grada Manbidža potvrdio je tu vest, dodavši da su zaposleni u hidroelektrani Tišrin, koja ima šest turbina, nastavili rad.

Sirijska organizacija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, ističe da je zauzimanje hidroelektrane strateški važno jer „znači da vojska u osnovi ima samo jedan preostali put“, odnosno središte sukoba - grad Alepo.

Tokom protekle nedelje, pobunjenici su zauzeli pet važnih vojnih objekata širom Sirije i zaplenili znatne količine oružja, izolovali položaje vladinih snaga i oslobodili zarobljene opozicione borce.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE