petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Aktivisti: U Siriji 40.000 žrtava

Broj žrtava obuhvata 28.000 civila i pobunjeničkih boraca, 10.000 sirijskih vojnika, blizu 1.400 dezertera i oko 600 neidentifikovanih osoba

Pobunjenički borci u SirijiPobunjenički borci u Siriji
x
Pobunjenički borci u Siriji
Pobunjenički borci u Siriji
Sirijski aktivisti za ljudska prava tvrde da je više od 40.000 ljudi ubijeno u toj zemlji od kada je – u martu prošle godine - počeo ustanak protiv predsednika Bašara al-Asada.
 
Sirijska opservatorija za ljudska prava je za Glas Amerike saopštila da broj žrtava obuhvata 28.000 civila i pobunjeničkih boraca, 10.000 sirijskih vojnika, blizu 1.400 dezertera i oko 600 neidentifikovanih osoba.
 
U međuvremenu, sirijski pobunjenici su objavili da su zauzeli jednu vojnu bazu u istočnoj pokrajini Deir Ezor.
 
Pobunjenici i sirijski aktivisti za ljudska prava kažu da su posle višednevnih sukoba, vojna baza Mejadin i okolna teritorija od danas pod kontrolom pobunjenika. 
 
Aktivisti takođe navode da su sirijski ratni avioni uništili jednu zgradu koja se nalazi u blizini improvizovane bolnice u gradu Alepo, na severu zemlje, usmrtivši i ranivši više od deset ljudi. Na snimcima se vidi da je ta  zgrada sinoć potpuno sravnjena sa zemljom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE