nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

SAD odobrile 30 miliona pomoći Siriji

Državna sekretarka Hilari Klinton najavila novu pomoć Siriji

Državna sekretarka Hilari Klinton na samitu u AustralijiDržavna sekretarka Hilari Klinton na samitu u Australiji
x
Državna sekretarka Hilari Klinton na samitu u Australiji
Državna sekretarka Hilari Klinton na samitu u Australiji
Glas Amerike
Sjedinjene Države su saopštile da će obezbediti dodatnu humanitarnu pomoć onima koji su pogodjeni sirijskim konfliktom u vrednosti od 30 miliona dolara.

Državna sekretarka Hilari Klinton najavila je taj potez danas, u Australiji, tokom redovnih godišnjih bezbednosnih razgovora sa tim američkim saveznikom. Ona je rekla da će ta suma biti upotrebljena za nabavku hrane za gladne unutar Sirije kao i za sirijske izbeglice u Turskoj, Libanu, Jordanu i Iraku.

Državna sekretarka je takodje apelovala na sirijsku opoziciju da sprovede obećanja  nedavno data u Dohi i počne da utiče na dogadjaje na terenu.

U medjuvremenu, japansko ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da će peti sastanak Prijatelja Sirije biti održan 30. novembra u Tokiju.

Francuski predsednik Fransoa Oland juče je rekao da je Francuska zvanično priznala novo formiranu sirijsku opozicionu koaliciju i da bi mogla da razmotri ideju o naoružavanju pobunjenika. To je prva evropska zemlja koja je to učinila. Šestočlani Savet za saradnju u oblasti Persijskog zaliva priznao je tu pobunjeničku grupu u ponedeljak.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE