petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Napadi duž granice Sirije i Turske

Broj poginulih u dvodnevnim vazdušnim napadima na Ras al-Ain povećao se na 31, dok je od petka u Tursku prebeglo gotovo 10 hiljada Sirijaca

Sukobi u gradu Ras al-AinSukobi u gradu Ras al-Ain
x
Sukobi u gradu Ras al-Ain
Sukobi u gradu Ras al-Ain
Glas Amerike
Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javila je da sirijske vazduhoplovne snage već drugi dan bombarduju pobunjenička područja duž granice sa Turskom i da je jedna osoba poginula, a da su tri ranjene.

Broj poginulih u dvodnevnim vazdušnim napadima na Ras al-Ain u istom regionu, povećao se na 31. Od petka je u Tursku prebeglo gotovo 10 hiljada Sirijaca. Ista organizacija je javila i da je u žestokim borbama u Damasku i okolini poginula najmanje 41 osoba i da su većina žrtava civili.

Sirijski Crveni polumesec procenjuje da je od početka sukoba u Siriji raseljeno dva i po miliona ljudi. U međuvremenu, lider nove opozicione koalicije je pozvao evropske države da je priznaju kao legitimnu vladu i daju joj novac za kupovinu oružja potrebnog za svrgavanje predsednika Bašara al-Asada.

Pobunjenički borci u Siriji su danas odbacili podršku koju su države Persijskog zaliva i Zapada dale novom opozicionom bloku, rekavši da ne očekuju da će se na terenu išta promeniti, ukoliko ne dobiju novac i oružje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE