subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Sirijska opozicija potpisala ugovor o jedinstvu

Izraelske trupe u međuvremenu ispalile upozoravajuće rakete prema Siriji, pošto su zalutale granate pale na područje Golanske visoravni

Izrealski tenkovi kraj polja koje se zapalilo kad su artiljerijske granate  ispaljene iz Sirije pale kraj mesta  Alonei Habašan u blizini izraelsko -sirijske granice na Golanskoj visoravniIzrealski tenkovi kraj polja koje se zapalilo kad su artiljerijske granate ispaljene iz Sirije pale kraj mesta Alonei Habašan u blizini izraelsko -sirijske granice na Golanskoj visoravni
x
Izrealski tenkovi kraj polja koje se zapalilo kad su artiljerijske granate  ispaljene iz Sirije pale kraj mesta  Alonei Habašan u blizini izraelsko -sirijske granice na Golanskoj visoravni
Izrealski tenkovi kraj polja koje se zapalilo kad su artiljerijske granate ispaljene iz Sirije pale kraj mesta Alonei Habašan u blizini izraelsko -sirijske granice na Golanskoj visoravni
Glas Amerike
Sirijski delegati na razgovorima opozicije u Kataru, saopštili su da su potpisali sporazum o formiranju nove koalicije snaga koje se bore da svrgnu predsednika Bašara al-Asada.

Jedan od lidera opozicije, Rijad Seif, izjavio je da su delegati „potpisali sporazum od 12 tačaka o formiranju koalicije“. Seif je pripremio predlog reforme koji podržavaju Sjedinjene Države, na kojem se zasniva danas potpisani sporazum.

Navodi se da će predsednik i njegov zamenik nove grupacije biti izabrani do kraja dana. Sporazum je potpisan pošto je Sirijski nacionalni savet, koji se smatrao glavnim predstavnikom opozicije, pod pritiskom arapskih i zapadnih država prihvatio novu strukturu koja obuhvata i organizacije koje nisu htele da mu se pridruže.

U međuvremenu, izraelske trupe su ispalile upozoravajuće rakete prema Siriji, pošto su zalutale granate iz borbe sirijskih trupa i pobunjenika pale na područje Golanske visoravni pod izraelskom kontrolom. Vojska je saopštila da je minobacačka granata pala nedaleko od položaja izraelske armije na Golanskoj visoravni.

U saopštenju se dodaje da je armija uložila protest lokalnim snagama Ujedinjenih nacija i upozorila da „vatra koja prelazi iz Sirije u Izrael neće biti tolerisana i da će na nju biti oštro uzvraćeno“. Izraelski javni radio je preneo da je to prva direktna razmena vatre između Izraela i Sirije od njihovog rata 1973. godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE