utorak, 01. decembar 2015

Aktuelno / Globalne teme

Prekinute sve komunikacije u Siriji

Sve komunikacije prekinute u velikim delovima Sirije i žarištu sukoba Alepu, gde vladine snage potiskuju pobunjenike.

x
Glas Amerike
Sirijski aktivisti javljaju da su sve komunikacije prekinute u velikim delovima zemlje i žarištu sukoba Alepu, gde vladine snage prema izveštajima potiskuju pobunjeničke snage sa prošlonedeljnih položaja.

Još nije jasno šta je rano jutros izazvalo prekid komunikacija. Uprkos tome, sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu javlja da je dobila vesti da armija nastavlja napade na delove grada koje kontrolišu pobunjenici u najvećem sirijskom gradu. Stižu vesti o nasilju i u drugim delovima zemlje.

Arapska liga je u međuvremenu odložila sastanak ministara inostranih poslova koji je danas trebalo da se održi u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, na kojem je trebalo da se razmotri situacija i zamena za mirovnog izaslanika Kofija Anana, koji je početkom meseca podneo ostavku. Nije saopšten razlog za odlaganje sastanka i novi termin.

Istovremeno, državna sekretarka Hilari Klinton je doputovala u Istanbul na razgovore o Siriji sa turskim liderima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
30.11.2015
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE