subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Premijer Sirije napustio položaj

Rijad Hidžab, koji se sa porodicom nalazi na bezbednom mestu, saopštio je da napušta, kako se izrazio, ubilački i teroristički režim

Sirijski premijer Rijad HidžabSirijski premijer Rijad Hidžab
x
Sirijski premijer Rijad Hidžab
Sirijski premijer Rijad Hidžab
Glas Amerike
Sirijski premijer Rijad Hidžab napustio je položaj, koji je preuzeo pre dva meseca, izjavljujući da se pridružuje opoziciji režimu predsednika Bašara al Asada.

U saopštenju pročitanom danas na programu televizijske stanice Al Džazira, Rijad Hidžab je saopštio da napušta, kako se izrazio, “ubilački i teroristički režim”. U istom saopštenju se navodi da se Hidžab sa porodicom nalazi na bezbednom mestu.

Jordanski zvaničnici su izjavili da je bivši sirijski premijer prebegao u Jordan. Sirijska televizija je objavila da je Hidžab smenjen, a da ga je zamenio njegov zamenik Omar Galavandži.

Vest je objavljena samo nekoliko sati nakon jutrošnjeg bombaškog napada koji je potresao zgradu sirijske radio-televizije u Damasku.

Televizijska stanica je nastavila da emituje program posle eksplozije bombe koja se dogodila na trećem spratu. Sirijski ministar informisanja Omran el Zohbi izjavio je da je jedan broj osoba ranjen. Zgrada se nalazi na trgu Omejada, u dobro zaštićenoj četvrti glavnog grada.

Da bi se ušlo u zgradu, mora se proći kontrola nekoliko bezbednosnih službi. Jedna privatna, provladina, televizijska stanica, koja je bila slično napadnuta u junu, emitovala je snimke oštećenih zidova zgrade, žica koje vise sa popucalog plafona i prolaska ljudi kroz hodnike ispunjene dimom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE