četvrtak, 11. februar 2016

Aktuelno

Nastavak nasilja u Siriji

Nakon žestokih sukoba u Alepu prekinuto snabdevanje vodom pojedinih delova grada, dok su se zvaničnici EU založili za pooštravanje sankcija

Nastavak sukoba u SirijiNastavak sukoba u Siriji
x
Nastavak sukoba u Siriji
Nastavak sukoba u Siriji
Glas Amerike
Snabdevanje vodom pojedinih delova sirijskog grada Alepa prekinuto je danas nakon što je u žestokim sukobima vladinih snaga i pobunjenika oštećena glavna vodovodna cev.

Opozicioni aktivisti tvrde da je cev pogođena tokom raketnog napada sirijskih snaga bezbednosti. Sirijski zvaničnici pak optužuju pobunjenike za sabotažu.

U međuvremenu, u toku su diplomatski napori za okončanje nasilja u Siriji, u kojem je poginulo 20 hiljada ljudi, dok su hiljade bile primorane da napuste svoje domove. Ministri inostranih poslova Evropske unije su na sastanku na Kipru zaaložili za pooštravanje sankcije protiv Sirije.

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton takođe je pozvala sirisjke opozicione frakcije da sarađuju, naglašavajući da je važno za Sirijce da smatraju da su "dio budućnosti."

Evrpski zvaničnici najavili su i saradnju sa novim izaslanikom Ujedinjenih nacija i Arapske lige Lakdarom Brahimijem, koji će sa zvaničnicima lige sutra u Kairu razgovarati o krizi u Siriji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
10.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE