ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Borbe za predgrađa blizu Damaska

Borbe su se pojačale u trenutku dok predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani treba da se sastane sa sirijskim predsednikom

Zgrada oštećena u vazdušnim napadima sirijske vojske u Erbinu, blizu DamaskaZgrada oštećena u vazdušnim napadima sirijske vojske u Erbinu, blizu Damaska
x
Zgrada oštećena u vazdušnim napadima sirijske vojske u Erbinu, blizu Damaska
Zgrada oštećena u vazdušnim napadima sirijske vojske u Erbinu, blizu Damaska
Glas Amerike
Aktivisti su saopštili da se nastavljaju borbe između sirijske vojske i pobunjenika radi preuzimanja kontrole u predgrađima južno od glavnog grada Damaska.

Borbe su se pojačale u trenutku dok predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani treba da se sastane sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom. Laridžani je razgovarao prethodno sa svojim sirijskim kolegom Džihadom Al Lahamom.

Sirijski državni mediji objavili su da je predsednik iranskog parlamenta optužio regionalne sile za izazivanje problema u Siriji i naglasio potrebu za demokratskim reformama. Sirijski aktivisti za ljudska prava naveli su juče da je više od 40 hiljada ljudi ubijeno tokom sirijskog konflikta od početka pobune protiv režima Bašara Al Asada u martu prošle godine.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je za Glas Amerike da broj ubijenih uključuje oko 28 hiljada civila i pobunjeničkih boraca, oko 1400 dezertera i oko 600 neidentifikovanih osoba.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE