utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Žestoki sukobi u Damasku

Opozicioni izvori navode da su trupe elitne Republikanske garde napale pobunjeničko uporište u predgrađu Daraja i da su naišle na žestoki otpor

Oštećene zgrade u blizini DamaskaOštećene zgrade u blizini Damaska
x
Oštećene zgrade u blizini Damaska
Oštećene zgrade u blizini Damaska
Glas Amerike
Vojnici sirijske vlade, uz podršku tenkova, sukobili su se sa pobunjeničkim snagama iz opozicionog uporišta u jednom predgrađu Damaska. To su najžešći sukobi u glavnom gradu u poslednjih nekoliko meseci.

Opozicioni izvori navode da su trupe elitne Republikanske garde napale pobunjeničko uporište u predgrađu Daraja i da su naišle na žestoki otpor anti-vladinih boraca, koji su se držali svojih položaja uprkos vazdušnim napadima.

Posle višemesečnog sporog napretka, pobunjenici su prošle nedelje zauzeli nekoliko položaja sirijske vojske u obližnjim oblastima, uključujući bazu specijalnih snaga u blizini sirijskog trgovinskog centra Alepa.
 
Britanska vlada je u međuvremenu zvanično priznala sirijsku opozicionu koaliciju i pružiće joj komunikacionu i drugu podršku. Velika Britanija je deseta zemlja koja je priznala sirijsku opoziciju posle Francuske, Italije, Turske i arapskih država u Persijskom zalivu.

Takođe, turski ministar inostranih poslova je saopštio da su se države NATO-a složile da snabdeju Ankaru raketnim sistemima “Patriot“ u cilju odbrane od preko-graničnih raketnih napada iz Sirije. Mada će sistem imati isključivo odbrambenu svrhu, njime se naglašava i oštrije strano protivljenje sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE