nedelja, 20. april 2014

Aktuelno

Žestoki sukobi u Damasku

Opozicioni izvori navode da su trupe elitne Republikanske garde napale pobunjeničko uporište u predgrađu Daraja i da su naišle na žestoki otpor

Oštećene zgrade u blizini DamaskaOštećene zgrade u blizini Damaska
x
Oštećene zgrade u blizini Damaska
Oštećene zgrade u blizini Damaska
Veličina slova - +
Glas Amerike
Vojnici sirijske vlade, uz podršku tenkova, sukobili su se sa pobunjeničkim snagama iz opozicionog uporišta u jednom predgrađu Damaska. To su najžešći sukobi u glavnom gradu u poslednjih nekoliko meseci.

Opozicioni izvori navode da su trupe elitne Republikanske garde napale pobunjeničko uporište u predgrađu Daraja i da su naišle na žestoki otpor anti-vladinih boraca, koji su se držali svojih položaja uprkos vazdušnim napadima.

Posle višemesečnog sporog napretka, pobunjenici su prošle nedelje zauzeli nekoliko položaja sirijske vojske u obližnjim oblastima, uključujući bazu specijalnih snaga u blizini sirijskog trgovinskog centra Alepa.
 
Britanska vlada je u međuvremenu zvanično priznala sirijsku opozicionu koaliciju i pružiće joj komunikacionu i drugu podršku. Velika Britanija je deseta zemlja koja je priznala sirijsku opoziciju posle Francuske, Italije, Turske i arapskih država u Persijskom zalivu.

Takođe, turski ministar inostranih poslova je saopštio da su se države NATO-a složile da snabdeju Ankaru raketnim sistemima “Patriot“ u cilju odbrane od preko-graničnih raketnih napada iz Sirije. Mada će sistem imati isključivo odbrambenu svrhu, njime se naglašava i oštrije strano protivljenje sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
19.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...