Linkovi

Sirijske snage oslobodile Palmiru


Sirijske snage se okupljaju pored sirijske zastave u Palmiri, Sirija, 27. mart, 2016
Sirijske snage se okupljaju pored sirijske zastave u Palmiri, Sirija, 27. mart, 2016

Aktivisti i državni mediji navode da su sirijske vladine snage, uz podršku ruskih vazdušnih napada, oslobodile drevni grad Palmiru od Islamske države, čime su nanele ključni simbolični i strateški poraz ekstremistima

Sukob u Palmiri je intenziviran tokom proteklih dana posle tronedeljne ofanzive sirijskih snaga. "Ovo je važno dostignuće i novi dokaz o efikasnosti sirijske armije i njenih saveznika u borbi protiv terorizma," rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad tokom sastanaka sa francuskom parlamentarnom delegacijom u Damasku.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je danas saopštila da su se teroristi Islamske države povukli na istok ka mestu Deir Ezoru.

Sirijska armija je saopštila da će od sada koristiti Palmiru kao "centralnu bazu za proširenje operacija" protiv Islamske države u nekoliko oblasti uključujući Deir Ezor i Raku.

Sirijske trupe su danas nastavile da deaktiviraju nagazne mine i druge eksplozivne naprave koje su ostavili ekstremisti Islamske države, navode aktivisti i državni mediji.

XS
SM
MD
LG