subota, 30. april 2016

Aktuelno

Predsednik Sirije se pojavio u javnosti

Bašar Al Asad na početku Ramazanskog Bajrama prisustvovao molitivi u džamiji Hamad u Damasku.

Predsednik Sirije Bašar Al Asad
Predsednik Sirije Bašar Al Asad
Glas Amerike
Sirijski predsednik Bašar Al Asad je jutros povodom početka Ramazanskog Bajrama prisustvovao molitivi u džamiji Hamad u Damasku, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako su u bombaškom napadu u julu poginula njegova četiri bliska saradnika.

Sirijski mediji su prikazali Asada kako u odelu sa kravatom, sedi prekrštenih nogu okružen vladinim funkcionerima. Imam džamije je u molitvi rekao da je Sirija žrtva zavere Sjedinjenih Država, Zapada i sunita. Predsednik Asad, koji pripada manjinskim alavitima, nije viđen u javnosti od bombaškog napada 18. jula, ali se pojavio na nekoliko kratkih televizijskih snimaka obavljajući svoje zvanične dužnosti.

U džamiji sa Asadom međutim nije bio sirijski potpredsednik Faruk Al Šara. Pobunjenici tvrde da je Šara, koji je sunit, nedavno prebegao, ali vlada to poriče. Sirijski borci za ljudska prava javljaju da su hiljade ljudi u Damasku i drugim delovima zemlje danas, posle molitve u džamijama, učestvovale u demonstracijama protiv Asada.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, u međuvremenu, javlja da je u jučerašnjim sukobima u zemlji poginulo najmanje137 osoba, što međutim ne može da se proveri iz nezavisnih izvora.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE