petak, 12. februar 2016

Aktuelno

Nove borbe u blizini Damaska

Vladine snage započele veliku ofanzivu u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku.

Amaterski snimak razaranja u sirijskom gradu Homsu koji su juče napali sirijski ratni avioniAmaterski snimak razaranja u sirijskom gradu Homsu koji su juče napali sirijski ratni avioni
x
Amaterski snimak razaranja u sirijskom gradu Homsu koji su juče napali sirijski ratni avioni
Amaterski snimak razaranja u sirijskom gradu Homsu koji su juče napali sirijski ratni avioni
Vesti Amerike
Sirijski aktivisti saopštili da su vladine snage danas započele obimnu ofanzivu u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku dok su se diplomate i predstavnici više od 60 zemalja i organizacija založili za pojačanje pristiska na vladu sirijskog predsednika Bašara al-Asada.
 
Sirijska Opservatorija za ljudska prava navodi da su noćas posle ponoći izbili žestoki sukobi kraj glavnog puta koji vodi ka aerodromu. Prema raštrkanim izveštajima iz tog područja dve osobe su ranjene kada su pobunjenici uništili nekoliko vojnih vozila kraj aerodroma.
 
Za sada nije poznato da li je aerodrom otvoren. Aviokompanije Egipta i Ujedinjenih arapskih emirata juče su obustavile letove za Siriju. U većem delu Sirije danas su već drugi dan prekinute internet i telefonske veze.
 
Prekidanje veze sa internetom, potvrđeno od strane dve američke kompanije koje prate stanje na toj mreži, prvo je u 20-mesečnom ustanku protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Sirijske vlasti su do sada prekidale telefonske veze i pristup internetu samo u oblastima u kojima su vladine snage sprovodile krupnije operacije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE