četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Međunarodni posrednik doputovao u Damask

Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige pokušava da nagovori dve strane na primirje tokom predstojećeg praznika Kurban bajrama

Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju, Lakdar BrahimiIzaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju, Lakdar Brahimi
x
Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju, Lakdar Brahimi
Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju, Lakdar Brahimi
Veličina slova - +
Glas Amerike
Međunarodni mirovni izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige Lakdar Brahimi stigao je danas u Damask radi razgovora sa sirijskim funkcionerima o uspostavljanju privremenog primirja u 19-mesečnom ratu između vladinih snaga i pobunjeničkih grupa.
 
Očekuje se da će Brahimi sutra ujutro razgovarati sa sirijskim ministrom inostranih poslova Validom Mualemom, a očekuje se da će se susresti i sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom.
 
Mirovni izaslanik nagovara sirijske funkcionere da podrže prekid vatre tokom četvorodnevnog muslimanskog praznika Kurban bajrama, koji počinje 26. oktobra. Generalni sekretari Ujedinjenih nacija i Arapske lige objavili su danas saopštenje u kome pozivaju na primirje tokom tog verskog praznika.
 
Posle jučerašnjeg sastanka sa jordanskim ministrom inostranih poslova Brahimi je rekao novinarima da bi predah u sukobima mogao da izgradi poverenje i doprinese uspostavljanju dužeg primirja.
 
Turski ministar inostranih poslova Ahmet Davutoglu takođe je pozvao sirijske snage i pobunjeničke grupe da poštuju prekid vatre.
 
Sirijski aktivisti i zdravstveni funkcioneri kažu da su u vazdušnim napadima vladinih snaga, u sredu uveče i četvrtak ujutro u pokrajinama Idlib i Alepo, poginule najmanje 43 osobe, među njima mnogo dece.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...