nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

"Rejvensi" osvojili Superboul

Baltimorski „Rejvensi“ su osvojili drugi šampionski trofej u istoriji tima, pošto su sinoć u Nju Orleansu, pobedili San Francisko "Fortinejnerse"

Igrač Baltimor "Rejvensa", Rej Luis, sa pobedničkim trofejomIgrač Baltimor "Rejvensa", Rej Luis, sa pobedničkim trofejom
x
Igrač Baltimor "Rejvensa", Rej Luis, sa pobedničkim trofejom
Igrač Baltimor "Rejvensa", Rej Luis, sa pobedničkim trofejom
Glas Amerike
Baltimorski „Rejvensi“ su osvojili drugi šampionski trofej u istoriji tima, pošto su sinoć u Nju Orleansu, u 47. finalu američkog fudbala, Super boulu, pobedili San Francisko Fortinejnerse sa 34 – 31.

Na početku drugog poluvremena meč je prekinut 34 minuta zbog nestanka struje. Do tada „Rejvensi“ su potpuno dominirali, vodili su sa 28:6 i činilo se da će lako pobediti. Međutim, posle pauze, „Fortinajnersi“ su se primakli na 31:29 i u nekoliko navrata imali priliku da potpuno preokrenu rezultat.Kvoterbek Rejvensa Džo Flako, proglašen je za najkorisnijeg igrača.

On je imao tri dodavanja za "tačdaun". Utakmicu je obeležio i prvi duel dva brata trenera u istoriji Superboula - Džona i Džima Harboa. Na kraju je slavio stariji brat Džon. Rejvensi su se pre 17 godina iz Klivlenda preselili u Baltimor, a 2001. godine prvi put su osvojili Superboul, kada je „najkorisniji igrač“ bio Rej Luis.

Luis sinoć nije imao zapaženiju ulogu, ali je bio u centru pažnje, pošto mu je to bio poslednji meč u 17-ogodišnjoj karijeri. Američka televizija Si-Bi-Es naplatila je u proseku četiri miliona dolara po reklami - koje su prikazivane tokom utakmice i trajale po 30 sekundi.

To su najskuplje reklame u istoriji Superboula. Sinoćnji poraz tima iz San Franciska bio je prvi od ukupno šest nastupa u Super boulu. Računa se da je direktan prenos meča posmatralo sto miliona ljudi širom sveta.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE