nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Papin bivši batler na suđenju zbog krađe

Paolo Gabrijele priznao da je ukrao privatana dokumenta poglavara rimokatoličke crkve i predao ih novinaru koji piše knjigu o korupciji

Početak suđenja nekadašnjem batleru Benedikta XVI u Vatikanu
Početak suđenja nekadašnjem batleru Benedikta XVI u Vatikanu
Glas Amerike
Bivši batler pape Benedikta XVI pojavio se danas pred sudom, povodom svedočenja u vezi sa optužnicom za tešku krađu privatnih papinih dokumenata.

Paolo Gabrijele, 46-godišnji otac troje dece, pojavio se u sudnici u Vatikanu, gde je tročlano sudijsko veće odbacilo neke od dokaza protiv njega i presudilo da se njegovom ko-optuženom, vatikanskom stručnjaku za kompjutere, sudi u odvojenom procesu.

Tokom dvosatnog svedočenja, sudijsko veće je odredilo da se Gabrijele ponovo pojavi pred sudom 2. oktobra.

Optuženi je prizano da je ukrao privatna papina dokumenta i predao ih novinaru koji piše knjigu o navodnoj korupciji u crkvi.

Radi se o incidentu bez presedana u modernoj istoriji najmanje države sveta, ali bez obzira na to, stručnjaci predviđaju da, čak i ako Gabrijele bude osuđen, da će ga papa Benedikt XVI pomilovati.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE