ponedeljak, 21. april 2014

Aktuelno

Dačić: Moguć novi Dejton za KiM

Povodom godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma, premijer Srbije rekao da bi sever KiM mogao da postane nešto slično Republici Srpskoj.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić na skupu o bezbednosti saobraćaja govorio o Dejtonu.
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić na skupu o bezbednosti saobraćaja govorio o Dejtonu.
Veličina slova - +
Rade Rankovic
Na godišnjicu potpisivanja Dejtonskog sporazuma premijer Srbije Ivica Dačić izjavio da je i za Kosovo i Metohiju moguć neki novi Dejton. Po oceni poslanika DSS-a Marka Jakšića predsednik Srbije Tomislav Nikolić promenio je svoju politiku o Kosovu.
 
Dejtonski sporazum je istorijski dokument koji je prekinuo rat i stvorio pravne, političke i ustavne uslove za funkcionisanje BiH, a samim tim i za nastanak Republike Srpske, izjavio je povodom današnje godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma premijer Srbije Ivica Dačić.

Republika Srpska je prvi srpski entitet u istoriji preko Drine i zato taj sporazum zaslužuje da bude istorijski dokument u istoriji srpskog naroda, dodao je još Dačić.

"Mislim da je dobro stalno se podsećati Dejtonskog sporazuma. Mislim da je i za druge probleme, kao što je problem Kosova i Metohije moguć neki novi Dejtonski sporazum", kaže Dačić.

On se danas sastao i sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom i tom prilikom je poručio da Srbija insistira da međunarodne misije pod okriljem UN-a osiguraju da svi građani na Kosovu imaju potpunu zaštitu i da uživaju jednaka prava.
        
A uz najavu velikog i pasivnog otpora Srba sa severa Kosova, poslanici Marko Jakšić i Borislav Pelević su danas u Skupštini Srbije pozvali predsednika Srbije da spreči primenu sporazuma o integrisanom upravljanju granicama. To bi značilo priznanje Kosova, ocenili su Jakšić i Pelević i pozvali predsednika i premijera da dođu na Kosovo da im Srbi objasne šta znači primena sporazuma o integrisanom upravljanju granicama.
         
"Nažalost, čini mi se poslednjih mesec dana ono što imamo prilike da vidimo jeste drastična promena kursa predsednika Srbije. Mi ovde želimo da pomognemo predsedniku Srbije i želimo da ga pitamo šta je to i koje su to sile nebeske promenile politički pravac koji je predsednik Srbije najavljivao u predizbornoj kampanji", rekao je Jakšić.
        
Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, koji je danas boravio u Vranju, izjavio je da razgovori Beograda i Prištine, koji su inicirani u Briselu omogućavaju bolju budućnost od prošlosti i stvaraju ljudima bolju perspektivu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
20.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...