subota, 13. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Španija: Gradjani Katalonije biraju parlament

Današnji izbori se smatraju mogućim referenumom o nezavisnosti Katalonije.

Gradjani španske pokrajine Katalonije biraju danas članove parlamentaGradjani španske pokrajine Katalonije biraju danas članove parlamenta
x
Gradjani španske pokrajine Katalonije biraju danas članove parlamenta
Gradjani španske pokrajine Katalonije biraju danas članove parlamenta
Glas Amerike
Birači u bogatoj Kataloniji na severoistoku Španije, danas biraju 135 regionalnih poslanika. Današnji izbori se smatraju mogućim referenumom o nezavisnosti Katalonije.

Sadašnji regionalni predsednik i kandidat koji se zalaže za nezavisnost Artur Mas, prošle nedelje je poručio članovima svoje stranke, Partije zbližavanja i jedinstva, da je nezavisnost na vidiku. Mas je obećao da će u slučaju da pobedi organizovati referendum na kojem će pitati Katalonce da li žele da se otcepe od Španije.

Međutim, Građanska stranka predsedničkog kanidata Alberta Rivere, tvrdi da Katalonija ne bi imala koristi od odvajanja od Španije.Politički eksperti očekuju Masovu pobedu, ali niko ne predviđa otcepljenje Katalonije. Masova vlada je zatražila prevremene izbore u okviru borbe za moć sa centralnom vladom premijera Marijana Rahoja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE