subota, 13. februar 2016

Aktuelno

Madrid odbija pomoć

Španska vlada tvrdi da joj nije potrebna međunarodna pomoć za izbavljenje iz dugova, ali cena njenog zaduživanja naglo raste.

Državni službenici u Španiji protestuju protiv vladine politike rigorozne štednjeDržavni službenici u Španiji protestuju protiv vladine politike rigorozne štednje
x
Državni službenici u Španiji protestuju protiv vladine politike rigorozne štednje
Državni službenici u Španiji protestuju protiv vladine politike rigorozne štednje
Glas Amerike
Španska vlada opterećena dugovima tvrdi da joj neće biti potrebna međunarodna finansijska pomoć, ali cena njenog zaduživanja se naglo povećava.

Španski ministar ekonomije Luis de Gvindos je danas isključio mogućnost pomoći od okolnih zemalja eurozone. Međutim, kamate na španske državne obveznice su dostigle gotovo 7,5 odsto, znatno iznad 7 procenata, odnosno nivoa na kojem je Grčkoj, Irskoj i Portugalu bio potreban finansijski spas.

Vrednosti akcija na španskim berzama već dva dana naglo padaju. De Gvindos je rekao da finansijska tržišta prekomerno reaguju na finansijske nedaće Španije. Ipak, zemlja je suočena sa visokom nezaposlenošću, usporavanjem ekonomije i novim zahtevima autonomnih regiona za državnom pomoći.
Evropa je prihvatila da obezbedi 122 milijarde dolara za spas finansijski prenapregnutog bankovnog sistema u Španiji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE