Linkovi

Nelson Mandela u bolnici


Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton

Predsednik Južnoafričke republike Džejkob Zuma jutros posetio Mandelu i izjavio da je dobitnik Nobelove nagrade za mir „proveo noć mirno “.

Funkcioneri u Južnoj Africi su saopštili da je bivši predsednik Nelson Mandela proveo noć u Pretorijanskoj bolnici, u koju je prebačen na ispitivanje. Predsednik Džejkob Zuma je jutros posetio Mandelu i potom izjavio da je dobitnik Nobelove nagrade za mir „proveo noć mirno i da ima dobru negu“.

U prethodnom, jučerašnjem saopštenju kancelarije predsednika Zume, navodi se da je 94-ogodišnji bivši predsednik primljen na ispitivanje „u skladu sa svojim godinama“. U saopštenju se ističe da „nema razloga za paniku“. U međuvremenu, Južnoafrikanci izražavaju zabrinutost za bivšeg omiljenog lidera. U katoličkoj crkvi „Regina mundi“ u Sovetu, vernici su se danas molili za Mandelono zdravlje.

On je već nekoliko godina slabijeg zdravlja i ne pojavljuje se u javnosti. U februaru je nakratko smešten u bolnicu zbog stomačnih tegoba. Mandela je 1994. postao prvi crni predsednik Južne Afrike, posle izlaska iz zatvora u kojem je proveo 27 godina kao borac protiv aparthejda.
XS
SM
MD
LG