četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Nelson Mandela u bolnici

Predsednik Južnoafričke republike Džejkob Zuma jutros posetio Mandelu i izjavio da je dobitnik Nobelove nagrade za mir „proveo noć mirno “.

Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari KlintonNelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
x
Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
Veličina slova - +
Glas Amerike
Funkcioneri u Južnoj Africi su saopštili da je bivši predsednik Nelson Mandela proveo noć u Pretorijanskoj bolnici, u koju je prebačen na ispitivanje. Predsednik Džejkob Zuma je jutros posetio Mandelu i potom izjavio da je dobitnik Nobelove nagrade za mir „proveo noć mirno i da ima dobru negu“.

U prethodnom, jučerašnjem saopštenju kancelarije predsednika Zume, navodi se da je 94-ogodišnji bivši predsednik primljen na ispitivanje „u skladu sa svojim godinama“. U saopštenju se ističe da „nema razloga za paniku“. U međuvremenu, Južnoafrikanci izražavaju zabrinutost za bivšeg omiljenog lidera. U katoličkoj crkvi „Regina mundi“ u Sovetu, vernici su se danas molili za Mandelono zdravlje.

On je već nekoliko godina slabijeg zdravlja i ne pojavljuje se u javnosti. U februaru je nakratko smešten u bolnicu zbog stomačnih tegoba. Mandela je 1994. postao prvi crni predsednik Južne Afrike, posle izlaska iz zatvora u kojem je proveo 27 godina kao borac protiv aparthejda.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...