ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Nelson Mandela u bolnici

Predsednik Južnoafričke republike Džejkob Zuma jutros posetio Mandelu i izjavio da je dobitnik Nobelove nagrade za mir „proveo noć mirno “.

Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari KlintonNelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
x
Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
Nelson Mandela sa državnom sekretarkom Hilari Klinton
Glas Amerike
Funkcioneri u Južnoj Africi su saopštili da je bivši predsednik Nelson Mandela proveo noć u Pretorijanskoj bolnici, u koju je prebačen na ispitivanje. Predsednik Džejkob Zuma je jutros posetio Mandelu i potom izjavio da je dobitnik Nobelove nagrade za mir „proveo noć mirno i da ima dobru negu“.

U prethodnom, jučerašnjem saopštenju kancelarije predsednika Zume, navodi se da je 94-ogodišnji bivši predsednik primljen na ispitivanje „u skladu sa svojim godinama“. U saopštenju se ističe da „nema razloga za paniku“. U međuvremenu, Južnoafrikanci izražavaju zabrinutost za bivšeg omiljenog lidera. U katoličkoj crkvi „Regina mundi“ u Sovetu, vernici su se danas molili za Mandelono zdravlje.

On je već nekoliko godina slabijeg zdravlja i ne pojavljuje se u javnosti. U februaru je nakratko smešten u bolnicu zbog stomačnih tegoba. Mandela je 1994. postao prvi crni predsednik Južne Afrike, posle izlaska iz zatvora u kojem je proveo 27 godina kao borac protiv aparthejda.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE