četvrtak, 28. april 2016

Aktuelno

Snižen rejting Soniju i Panasoniku

Sniženje rejtinga znači da se dug te dve japanske kompanije više ne smatra bezbednosm investicijom.

Sedište Sonija u TokijuSedište Sonija u Tokiju
x
Sedište Sonija u Tokiju
Sedište Sonija u Tokiju
Glas Amerike
Američka agencija za praćenje kreditne sposobnosti "Fič" snizila je rejting japanskih tehnoloških velikana, korporacija "Soni" i "Panasonik" i tako nanela novi udarac ugroženoj industriji elektronskih uređaja u toj zemlji.

Sniženje rejtinga znači da se dug te dve kompanije više ne smatra bezbednosm investicijom. Dve firme, zajedno sa rivalskom kompanijom "Šarp", prošle godine su zabeležile gubitke koji se mere milijardama dolara, posle čega su prošle kroz veliko korporativno restrukturiranje, koje je obuhvatilo prodaju pojedinih ogranaka i ukidanje hiljada radnih mesta.

Fič je saopštio da je "Sonijev" rejting snizio za tri stepena na BeBe-minus, a "Panasonikov" za dva - na BeBe. Japanska tehnološka industrija suočava se sa slabom potražnjom i oštrom konkurencijom američkog "Epla" i korejskog "Samsunga". Fič je jedna od tri vodeće američke agencije za odreživanje kreditnog rejtinga, zajjedno sa "Mudis" i Standard i Purs".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE