petak, 29. april 2016

Aktuelno

Olimpijske igre u Sočiju

Radovi na olimpijskom selu u Sočiju u Rusiji (arhiva)
Radovi na olimpijskom selu u Sočiju u Rusiji (arhiva)
Glas Amerike
U trci sa rokom do kojeg treba da budu izgrađeni objekti, kao i u jeku pretnji militanata i kontroverze oko novog zakona o LGBT zajednici, Moskva je rešena da uveri skeptike da će početkom februara otvoriti zimske olimpijske igre koje će impresionirati svet.

Održavanje olimpijade u popularnom odmaralištu Sočiju jedan je od najambicioznijih projekata koje je ruski predsednik Vladimir Putin ikada preduzeo. Čak 100 dana pre početka igara, koje traju od 7. do 23. februara 2014, organizatori tvrde da je sve već spremno.

Preko 50 000 radnika učestvovalo je u izgradnji oko 100 hotela i saobraćajne infrastrukture, uređenju 150 kilometara skijaških staza i 654 kilometra gasovoda, od kojih deo od Džugbe do Sočija u dužini od 151 kilometra ide po dnu mora.

Da bi se izgradila infrastruktura u jednoj od najnerazvijenijih oblasti u Rusiji, u poslednjih šest godina u Sočiju je gotovo sve moralo da se podigne iz temelja.

Izgrađeno je 13 objekata, uključujući stadion koji prima 40 000 ljudi, zatim igralište za hokej, snoubording i klizanje.

Ruski predsednik Putin, koji je svoj ugled delimično vezao za uspeh igara, suočava se sa kritikama zbog optužbi za korupciju i prekomerne troškove koji su skočili na 36 milijardi evra - odnosno skoro petostruko od početnih procena, što ih čini najskupljim olimpijskim igrama do sada.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE