ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Skoro 50 mrtvih u nesreći u Egiptu

U selu 300 kilomatara južno od Kaira voz udario autobus koji je prevozio decu starosti od 4 do 6 godina

Egipćanin pregleda ostatke knjiga, svezaka i rančeva posle sudaraEgipćanin pregleda ostatke knjiga, svezaka i rančeva posle sudara
x
Egipćanin pregleda ostatke knjiga, svezaka i rančeva posle sudara
Egipćanin pregleda ostatke knjiga, svezaka i rančeva posle sudara
Glas Amerike
Egipatski zvaničnici saopštili su da je u sudaru voza koji je išao prebrzo i školskog autobusa stradalo najmanje 49 osoba, i da su skoro svi koji su stradali - deca.

Zvaničnici navode da se nesreća dogodila oko 300 kilometara južno od Kaira, u blizini sela Manfalut, u pokrajini Asijut. U autobusu je bilo 60 dece uzrasta od četiri do šest godina, kada ga je - pri prelasku pruge - udario voz. Povređeno je 18 ljudi.

Guverner pokrajine Jahja Kešk kaže da je rampa bila podignuta, a da je radnik železnice koji vodi računa o tome - spavao. Taj radnik je posle nesreće priveden, dok je ministar saobraćaja Mohamed Rašad podneo ostavku ubrzo pošto je objavljeno da se nesreća dogodila.

Predsednik Mohamed Morsi naredio je drugim ključnim ministrima da ponude pomoć porodicama žrtava. Egipatska železnica i u prošlosti je imala ozbiljne bezbednosne probleme.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE