petak, 29. april 2016

Aktuelno

Damask: Nije masakr nego sukob

Sirija poriče da su vladine trupe prošle nedelje u borbi sa pobunjenicima u selu Tremseh, koristile teško naoružanje i letelice

x
Glas Amerike
Sirija poriče da su vladine trupe prošle nedelje u borbi sa pobunjenicima u selu Tremseh, koristile teško naoružanje i letelice. Portparol sirijskog Ministarstva inostranih poslova je izjavio da nasilje u Tremsehu nije masakr, nego sukob sa naoružanim borcima.

On je rekao da je najmoćnije oruđe koje je vojska koristila bio raketni minobacač i da je u sukobu prošlog četvrtka poginulo 39 ljudi, među kojima su dva civila. Pobunjenici tvrde da je u sukobu poginulo oko 150 osoba.

Portparolka Ujedinjenih nacija Sausan Gošeh je izjavila da su meta napada po svemu sudeći bile kuće pobunjenika i vojnih begunaca.

Ona je dodala da je očigledno da je upotrebljeno i teško naoružanje, što predstavlja kršenje sirijskih obaveza predviđenih rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE