sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Borbe besne u Alepu i Damasku

Sirijski pobunjenici kasno juče su započeli ofanzivu u Alepu, a nasilje je takodje zabeleženo u prestonici Damasku.

Sirijski pobunjenici za vreme operacije u Alepu. (video snimak Ugarit News, čija je autentičnost potvrdjena na osnovu sadržaja i drugih izveštaja Asošijtejd Presa).
Sirijski pobunjenici za vreme operacije u Alepu. (video snimak Ugarit News, čija je autentičnost potvrdjena na osnovu sadržaja i drugih izveštaja Asošijtejd Presa).
Glas Amerike
Sirijski pobunjenici koji se bore sa vladinim trupama u najmnogoljudnijem gradu Alepu suočavaju se sa čvrstim otporom dok se broj žrtava povećava.

Lideri pobunjenika počeli su ofanzivu u Alepu kasno juče. Na video snimku koji je postavljen na internet vide se ulične borbe ali tokom današnjeg dana, prema rečima pobunjeničkih komandanata koji su u kontaktu sa medijima, nije načinjen značajniji progres.

Nasilje je takođe zabeleženo i u prestonici Damasku u kojem su trupe lojalne predsedniku Bašaru Al Asadu pretresle nekoliko četvrti u potrazi za pobunjenicima i njihovim simpatizerima.

Uprkos nasilju, na amaterskim video snimcima vide se stotine Sirijaca koji su na ulicama u delovima Alepa, Damaska i drugih gradova u znak podrške pobunjeničkim snagama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE