nedelja, 20. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Borbe besne u Alepu i Damasku

Sirijski pobunjenici kasno juče su započeli ofanzivu u Alepu, a nasilje je takodje zabeleženo u prestonici Damasku.

Sirijski pobunjenici za vreme operacije u Alepu. (video snimak Ugarit News, čija je autentičnost potvrdjena na osnovu sadržaja i drugih izveštaja Asošijtejd Presa).
Sirijski pobunjenici za vreme operacije u Alepu. (video snimak Ugarit News, čija je autentičnost potvrdjena na osnovu sadržaja i drugih izveštaja Asošijtejd Presa).
Veličina slova - +
Glas Amerike
Sirijski pobunjenici koji se bore sa vladinim trupama u najmnogoljudnijem gradu Alepu suočavaju se sa čvrstim otporom dok se broj žrtava povećava.

Lideri pobunjenika počeli su ofanzivu u Alepu kasno juče. Na video snimku koji je postavljen na internet vide se ulične borbe ali tokom današnjeg dana, prema rečima pobunjeničkih komandanata koji su u kontaktu sa medijima, nije načinjen značajniji progres.

Nasilje je takođe zabeleženo i u prestonici Damasku u kojem su trupe lojalne predsedniku Bašaru Al Asadu pretresle nekoliko četvrti u potrazi za pobunjenicima i njihovim simpatizerima.

Uprkos nasilju, na amaterskim video snimcima vide se stotine Sirijaca koji su na ulicama u delovima Alepa, Damaska i drugih gradova u znak podrške pobunjeničkim snagama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
19.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...