subota, 13. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Eksplozije na Univerzitetu u Alepu

Najmanje 52 osobe poginule su u dve eksplozije na Univerzitetu u najvećem sirijskom gradu Alepu.

Na fotograifji zvanične sirijske novinske agencije SANA vide se Sirijci okupljeni oko mesta eksplozije na univerzitetu u Alepu, 15. januara 2013.
Na fotograifji zvanične sirijske novinske agencije SANA vide se Sirijci okupljeni oko mesta eksplozije na univerzitetu u Alepu, 15. januara 2013.
Glas Amerike
Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javila je Glasu Amerike da su u dve današnje eksplozije na Univerzitetu u Alepu, najvećem sirijskom gradu, poginule najmanje 52 osobe.

Takođe se navodi da još niko nije preuzeo odgovornost za eksplozije i da se očekuje da će se broj žrtava povećati. Sirijska državna televizija je saopštila da se radi o "terorističkim napadima", ali bez dodatnih detalja ili broja žrtava. Uzrok eksplozije još nije utvrđen, ali se vlada i opozicioni aktivisti međusobno okrivljuju.

Univerzitet u Alepu se nalazi na teritoriji koju kontroliše vlada. Sirijska organizacija za ljudska prava je iz Londona javiola da je u današnjem nasilju širom zemlje poginulo više od 100 ljudi, ali da pobunjenici nastavljaju borbu protiv vlade predsednika Bašara al-Asada.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE