petak, 29. april 2016

Aktuelno

Kritike Tadiću

Boris Tadić izjavio da je spreman da vodi novu vladu pod odredjenim uslovima dok su mu istovremeno upućene ozbiljne kritike

Boris Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, Beograd, 30. maj 2012.Boris Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, Beograd, 30. maj 2012.
x
Boris Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, Beograd, 30. maj 2012.
Boris Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, Beograd, 30. maj 2012.
Rade Rankovic
Po mišljenju grupe vodećih intelektualaca u Srbiji, posle poraza na predsedničkim izborima Boris Tadić ne bi smeo da postane premijer.

Kao gubitnik predsedničkih izbora predsednik Demokratske stranke Boris Tadić ne može da bude novi premijer, jer bi to bila bruka i sramota za Srbiju, ocenila je danas sociolog i samostalna poslanica Vesna Pešić. Na skupu neformalne organizacije Politički forum, ona je rekla da je u Srbiji za vreme vlasti DS-a došlo do promene političke filozofije po kojoj su izbori nepotrebni i po kojoj se unapred zna ko može, a ko ne da pobedi na izborima:
         
"Imamo predsednika koji je izgubio izbore, a sutradan mu se nudi viša funkcia nego što je imao – premijerska funkcija. I ne samo to, nego je on tu funkciju obavljao katastrofalno, a i dalje mu se nudi, da idemo u propast u kojoj smo bili. Niti se od njega može bilo šta očekivati jer je vodio i sud, i vladu. A moram da pomenem da je i LDP vrlo često pominjao da je on i premijer, i tužilac, i sudija, da je sve."

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić složila se sa stavom da je veliko pitanje da li je za gradjane i društvo dobro da funkciju premijera u Srbiji obavlja neko ko je izgubio predsedničke izbore, dok je bivši funkcioner Demokratske stranke i premijer Srbije Zoran Živković ocenio je da DS treba da se suoči sa izbornim porazom.
   
Po njegovim rečima niko u DS-u više ne može da se seti programa stranke, njega teško naći i na internet sajtu, a umesto stranke je, kako smatra Živković, nastala efikasna organizacija kojoj je jedini cilj da joj predsednik postane najpopularniji
        
"Najbolje sredstvo za suočavanje sa istinom u jednoj političkoj stranci je odlazak sa vlastim odnosno odlazak u opoziciju. Neće propasti Srbija ako DS ne uzme učešće u sledećoj vladi. Neće sigurno. Svašta smo istrpeli, pa istrpećemo i taj kratki nedostatak učešća DS u budućoj vlasti. To bi bilo jako korisni i za Srbiju i za DS."

A na večerašnjoj sednici Gavnog odbora Demokratske stranke, Boris Tadić je poručio da je spreman da vodi novu vladu, kao i da će rezultati izbora biti dobri ukoliko DS bude u stanju da formira parlamentarnu većinu. Srbija posle izbora nije ista zemlja, ali rezultat na izborima čini tu stranku nezaobilaznim činiocem u političkim zbivanjima u Srbiji, dodao je Tadić:
         
"Spreman sam da preuzmem vođenje vlade pod uslovom da DS na svim nivoima vlasti – lokalnih samouprava, pokrajina preuzme svoj deo odgovornosti. Da radimo timski, da radimo shodno interesima građana Srbije, interesima države Srbije."
         
Tadić je večeras najavio i da će biti analizirani rezultati proteklih izbora i da će, kao posledica toga, biti konsekvenci i promena unutar te stranke. Biće vremena da vidimo ko je doprinosio, a ko nije, biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće konsekvenci i promena u Demokratskoj stranci, poručio je Tadić.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: Zorica iz: Beograd
31.05.2012 22:04
Znaci,sve ostaje isto.Osim figure predsednika,za koju su se mediji utrkivali da je omalovaze,sve ostalo,izgleda da ostaje isto.Cemu onda izbori?!Javna potrosnja velika,pa da je smanjimo,smanjujuci pl i penzije!?Da mi smanjimo vladu i ukinemo vozni park.Svi na /svoj/posao,svojim kolima!Plate u rangu prosecnih u Srbiji.Pa,ciji su to poslanici?Koje obecane zemlje,sa tako visokim platama,sluzbenim kolima...Kao kad majka svako jutro isprati sina studenta i da mu novac za benzin i cigare,a racuna da ce opet za ruca da skuva pasulj,ako nakupi dovoljno zrna.Tako se i budzet Srbije koji pune gradjani,trosi na one kojih sva ova kriza ne dotice.Uostalom,kako neko bez blama,moze da prica o teskim vremenima,a kuci nosi 3-4 prosecne plate,koje mu valjda sluze kao dzeparac,posto o trosku drzave,jede,spava,vozi se...Pa kad nema para u kuci,idemo svi peske.!

U odgovor na:

od: Ja iz: Beograd
02.06.2012 20:19
Sta je Vesna Pesic dobro uradila u svom zivotu za sebe. za nase drustvo?

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE