sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Dačić za intenzivniju saradnju sa Turskom

Premijer Srbije je, osim susreta sa turskim zvaničnicima, učestvovao i na Samitu ministara unutrašnjih poslova Crnomorske ekonomske saradnje

Predsednik Turske Abdulah Gul primio jeu Ankari premijera Srbije Ivicu Dačića i druge članove srpske delegacije koji su doputovali u dvodnevnu posetu TurskojPredsednik Turske Abdulah Gul primio jeu Ankari premijera Srbije Ivicu Dačića i druge članove srpske delegacije koji su doputovali u dvodnevnu posetu Turskoj
x
Predsednik Turske Abdulah Gul primio jeu Ankari premijera Srbije Ivicu Dačića i druge članove srpske delegacije koji su doputovali u dvodnevnu posetu Turskoj
Predsednik Turske Abdulah Gul primio jeu Ankari premijera Srbije Ivicu Dačića i druge članove srpske delegacije koji su doputovali u dvodnevnu posetu Turskoj
Rade Ranković
Premijer Srbije Ivica Dačić boravi danas u Istanbulu, gde učestvuje u radu Saveta ministara unutrašnjih poslova Crnomorske ekonomske saradnje. Posetu Turskoj Dačić je iskoristio i za razgovore sa najvišim zvaničnicima ove zemlje.

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić, koji danas u Istanbulu učestvuje u radu devetog Samita ministara unutrašnjih poslova Crnomorske ekonomske saradnje, iskoristio je ovu posetu da se sastane i sa predsednikom i premijerom Turske Abdulahom Gulom i Redžepom Erdoganom.

Tokom razgovora sa turskim zvaničnicima bilo je reči o konkretnim projektima u oblasti infrastrukture i usluga, a posle susreta sa turskim kolegom Erdoganom Dačić je izjavio da Turska smatra Srbiju ključnim igračem u regionu, kao i da saradnja dve zemlje treba da bude što intenzivnija:
 
"Interes Srbije je da se razvije saradnja, interes Turske je isto kao interes Srbije da ta saradnja i uticaj Turske na Balkanu bude u cilju stabilizacije regiona. I da Muslimani, Bošnjaci koji žive u Srbiji i u regionu budu most koji bi doprineo zajedničkim aktivnostima."

A ministri unutrašnjih poslova Turske, Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Albanije i Hrvatske su na devetom Samitu ministara unutrašnjih poslova Crnomorske ekonomske saradnje izrazili spremnost za jačanje saradnje u borbi protiv prekograničnog organizovanog kriminala.

Učesvtujući u radu ovog skupa Dačić je ocenio da je na polju borbe protiv prekograničnog kriminala nemoguće ostvariti rezultate bez međudržavne saradnje. Po njegovim rečima Srbija se suočava sa mnogim pritiscima, kao što su pretnje zbog ilegalnih migracija, u kojima je, kako kaže Dačić, Srbija pre svega  tranzitna zemlja, a zemlje EU cilj.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE