Linkovi

Uskoro potpisivanje koalicionog sporazuma


Lideri Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić
Lideri Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić

Lider URS-a Mlađan Dinkić rekao je da je dobar deo koalicionog sporazuma pripremljen i da on ima osam segmenata

Delegacije Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije, na čelu sa liderima stranaka Aleksandrom Vučićem i Mlađanom Dinkićem, najavili su nakon današnjeg razgovora da će uskoro biti potpisan koalicioni sporazum između SNS-a, URS-a i koalicije oko SPS-a. Takođe je ocenjeno da nije realna velika koalicija naprednjaka i demokrata.

Vučić, koji će biti koordinator za izradu koalicionog sporazuma, rekao je da ne smatra da će sve ići brzo i jednostavno, ali je istakao da postoji volja potencijalnih koalicionih partnera da dođe do promena u Srbiji. Takođe je naglasio da je postignuta saglasnost o nekoliko važnih pitanja, kao što su dobijanje datuma za početak pregovora, te žestoka borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Postigli smo saglasnost i o ključnim ekonomskim merama i u narednim danima ćemo razgovarati o konkretizaciji i pravljenju sporazuma, najavio je lider naprednjaka.

Predsednik URS-a rekao je da će to biti najdetaljniji koalicioni sporazum koji je napravljen u poslednjih 12 godina, da je dobar deo pripremljen i da on ima osam segmenata - državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija.

Dinkić je dodao da je ključni deo programa fiskalna konsolidacija, koja mora da se obavi najkasnije do septembra, jer će u protivnom biti postavljeno pitanje isplate plata i penzija. Dinkić i Vučić nisu precizirali kada bi sporazum mogao da bude potpisan.
XS
SM
MD
LG