nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Uskoro potpisivanje koalicionog sporazuma

Lider URS-a Mlađan Dinkić rekao je da je dobar deo koalicionog sporazuma pripremljen i da on ima osam segmenata

Lideri Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, Mlađan Dinkić i Aleksandar VučićLideri Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić
x
Lideri Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić
Lideri Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić
Glas Amerike
Delegacije Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije, na čelu sa liderima stranaka Aleksandrom Vučićem i Mlađanom Dinkićem, najavili su nakon današnjeg razgovora da će uskoro biti potpisan koalicioni sporazum između SNS-a, URS-a i koalicije oko SPS-a. Takođe je ocenjeno da nije realna velika koalicija naprednjaka i demokrata.

Vučić, koji će biti koordinator za izradu koalicionog sporazuma, rekao je da ne smatra da će sve ići brzo i jednostavno, ali je istakao da postoji volja potencijalnih koalicionih partnera da dođe do promena u Srbiji. Takođe je naglasio da je postignuta saglasnost o nekoliko važnih pitanja, kao što su dobijanje datuma za početak pregovora, te žestoka borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Postigli smo saglasnost i o ključnim ekonomskim merama i u narednim danima ćemo razgovarati o konkretizaciji i pravljenju sporazuma, najavio je lider naprednjaka.

Predsednik URS-a rekao je da će to biti najdetaljniji koalicioni sporazum koji je napravljen u poslednjih 12 godina, da je dobar deo pripremljen i da on ima osam segmenata - državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija.

Dinkić je dodao da je ključni deo programa fiskalna konsolidacija, koja mora da se obavi najkasnije do septembra, jer će u protivnom biti postavljeno pitanje isplate plata i penzija. Dinkić i Vučić nisu precizirali kada bi sporazum mogao da bude potpisan.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE