Linkovi

Dodik u poseti Beogradu


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Nakon terorističkon napada u Zvorniku, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Beogradu sa najvišim državnim zvaničnicima, a osnovna tema susreta je bila borba protiv terorizma.

Uz poruku da Srbija ne želi da učini bilo šta što bi ugrozilo opstanak, funkcionisanje i budućnost BiH, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas izjavio da Srbija, isto tako neće dozvoliti ni da bilo šta ugrozi opstanak, funkcionisanje i budućnost Republike Srpske, u okviru Dejtonskog sporazuma.

Posle današnjeg susreta sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Nikolić je ocenio da nedavni napad na policijsku stanicu u Zvorniku pokazuje da međunarodna zajednica nije uspela da konsti-tuiše mnogo toga u BiH što funkcioniše:

"Republika Srpska u sadašnjoj konstituciji Bosne i Hercegovine nije dovoljno spremna da se sama odbrani od narastajuće opasnosti koja se zove fundamentalizam, terorizam, upotreba vatrenog oružja da bi se ubijali nedužni. I Republika Srbija je dužna da joj u tome pomogne."

Milorad Dodik je upozorio da su odlukom međunarodne zajednice Republici Srpskoj oduzete nadležnosti na obaveštajnom polju, a u političkoj eliti bošnjačkog naroda ne postoji dovoljno političke volje da se suprotstave raznim oblicima ideologije koje proizvode terorizam, ocenio je Dodik:

"Mi u RS ćemo nakon ovih događaja razvijiti našu novu strategiju bezbednosne strukture. I ono što pripada Republici Srpskoj po Ustavi nesumnjivo ćemo snažno uzeti i bez oklevanja razvijati na maksimalnom mogućem nivou. Sarađivati i sa federalnim bezbednosnim organima, i sa Hrvatskom, i sa Srbijom, i sa svima onima koji su uključeni."

Dodik je posle razgovora sa Nikolićem rekao da terorista iz Zvornika pripada jednom narodu, ali da to ne znači da sav taj narod baštini te vrednosti. Upravo sa bošnjačkim narodom u BiH moramo da sarađujemo kako bi se na najbolji mogući način suprostavili širenju ideologije ekstremnog radikalizma verskog karaktera, rekao je Dodik.

XS
SM
MD
LG