nedelja, 20. april 2014

Aktuelno

Radojičić: Kriza vlasti u BiH

Predsednik Skupštine Republike Srpske tokom posete Beogradu kritikovao odluku šefa diplomatije BiH da glasa za rezoluciju UN o Siriji

Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012. Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012.
x
Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012.
Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012.
Veličina slova - +
Rade Ranković
Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojša Stefanović i Igor Radojičić najavili su danas u Beogradu intenziviranje saradanje dva parlamenta prvenstveno u cilju razvoja ekonomskih odnosa i jačanja privredne saradnje.    

Predsednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da je glasanje ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije za rezoluciju o Siriji u Ujedinjenim nacijama još jedan aspekt krize vlasti u Bosni. Posle današnjeg razgovora sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem Radojičić je izjavio da spoljna politika BiH treba da bude rezultat kompromisa, jer nju vodi Predsedništvo BiH, a odluke se donose konsenzusom:

"To je još jedan aspekata krize vlasti u BiH, ali nešto na čemu Republika Srpska insistira – jer ne može biti ni u spoljnoj politici glasa BiH ako on nije uvažio stav RS."

Radojičić je ocenio i da RS može da obavlja zadatke iz evropskih integracija mnogo brže i lakše nego što to rade Federacija BiH i zajedničke institucije, dok je Nebojša Stefanović najavio dalje intenziviranje saradanje dva parlamenta – pre svega u cilju razvoja ekonomskih odnosa i jačanja privredne saradnje:

"Želimo da uvedemo još jednu dimenziju koja bi se ticala ekonomske saradnje i da pokažemo da parlamenti, osim svoje klasične uloge u međuparlamentarnoj saradnji mogu da imaju i doprinos koji će se ticati saradnje dve zemlje u ekonomskoj sferi i koji će pomoći da privrede naše dve države budu mnogo snažnije i da imaju prodor i na treća tržišta – što mislim da je interes obe države."

Kako su najavili Stefanović i Radojičić, sledeći susret predstavnika dva parlamenta biće održan na jesen u Banjaluci, a planirano je povezivanje skupštiniskih tela sa predstavnicima izvršne vlasti i privrednika u cilju bolje ekonomske saradnje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
18.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...