četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Radojičić: Kriza vlasti u BiH

Predsednik Skupštine Republike Srpske tokom posete Beogradu kritikovao odluku šefa diplomatije BiH da glasa za rezoluciju UN o Siriji

Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012. Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012.
x
Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012.
Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojsa Stefanović i Igor Radojičić razgovaraju u Beogradu, 13. avgusta 2012.
Rade Ranković
Predsednici skupština Srbije i Republike Srpske Nebojša Stefanović i Igor Radojičić najavili su danas u Beogradu intenziviranje saradanje dva parlamenta prvenstveno u cilju razvoja ekonomskih odnosa i jačanja privredne saradnje.    

Predsednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da je glasanje ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije za rezoluciju o Siriji u Ujedinjenim nacijama još jedan aspekt krize vlasti u Bosni. Posle današnjeg razgovora sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem Radojičić je izjavio da spoljna politika BiH treba da bude rezultat kompromisa, jer nju vodi Predsedništvo BiH, a odluke se donose konsenzusom:

"To je još jedan aspekata krize vlasti u BiH, ali nešto na čemu Republika Srpska insistira – jer ne može biti ni u spoljnoj politici glasa BiH ako on nije uvažio stav RS."

Radojičić je ocenio i da RS može da obavlja zadatke iz evropskih integracija mnogo brže i lakše nego što to rade Federacija BiH i zajedničke institucije, dok je Nebojša Stefanović najavio dalje intenziviranje saradanje dva parlamenta – pre svega u cilju razvoja ekonomskih odnosa i jačanja privredne saradnje:

"Želimo da uvedemo još jednu dimenziju koja bi se ticala ekonomske saradnje i da pokažemo da parlamenti, osim svoje klasične uloge u međuparlamentarnoj saradnji mogu da imaju i doprinos koji će se ticati saradnje dve zemlje u ekonomskoj sferi i koji će pomoći da privrede naše dve države budu mnogo snažnije i da imaju prodor i na treća tržišta – što mislim da je interes obe države."

Kako su najavili Stefanović i Radojičić, sledeći susret predstavnika dva parlamenta biće održan na jesen u Banjaluci, a planirano je povezivanje skupštiniskih tela sa predstavnicima izvršne vlasti i privrednika u cilju bolje ekonomske saradnje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE