nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Miroslav Mišković u pritvoru

Jutros je u Beogradu priveden i zadržan vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković, kao i njegov sin Marko - zbog sumnji u malverzacije u slučaju Nibens grupe.

Vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković (arhivski snimak)
Vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković (arhivski snimak)
Rade Ranković
Jutros je u Beogradu priveden i zadržan vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković, kao i njegov sin Marko - zbog sumnji u malverzacije u slučaju Nibens grupe. Vest o privođenju Miškovića bacila je u drugi plan vesti iz Brisela.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da jučerašnja odluka Saveta ministara EU govori da je Srbija dosta postigla na putu evropskih integracija, ali i da treba da nastavi reforme. Na godišnjoj skupštini Stalne konferencije gradova i opština Dežer je ocenio da je ta odluka poruka Srbiji da je EU želi kao svoju članicu i da u procesu evropskih integracija EU i Srbija zajedno prelaze taj put.

Zadovoljstvo odlukom Brisela izrazili su i premijer Ivica Dačić i potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ali su vesti iz Brisela potpuno bačene u drugi plan nakon jutrošnjeg privođenja i zadržavanja vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka.

Uz Miškoviće i vlasnika kompanije Nibens grupa Mila Đuraškovića još sedam osoba je privedeno u istrazi slučaja "Nibens grupa" zbog malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća, a kako je istakao potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ispituju se i drugi predmeti kao "Delreal" i "C market” koji su vezani za Miroslava Miškovića.

Miroslavu i Marku Miškoviću određen je pritvor od 48 sati, a oni se, zajedno sa Đuraškovićem sumnjiče da su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra.

Posle privođenja Miškovića, ministar građevinarstva Velimir Ilić je prvi reagovao rekavši da je, u vreme dok je bio ministar saobraćaja u Vladi Vojislava Koštunice bio protiv ulaska Miškovića u putarska preduzeća:

"Ne može jedan ćovek da uđe i u putnu privredu, avioindustriju, agrar, banke, osiguranje, trgovinu. I svugde da bude monopolista. To nije vodilo ničemu i ja sam se oštro suprotstavljao ulasku u putnu privredu. Međutim, on je to ipak kupio i to je bilo sve problematično", ističe Ilić.

Gotovo sve stranke u Skupštini Srbije pozdravljaju započetu borbu korupcije, a LDP je poručila da će poverovati u dobre namere sadašnje vlasti tek kada usvoji deklaraciju LDP-a o sistemskoj borbi protiv korupcije:

"Ne valja što se borba protiv korupcije vodi kao politička kampanja. Dokaz za to je da tabloidi znaju više i pre nego tužilac", primećuje Zoran Ostojić.

Dodatno ulje na vatru u ovom slučaju dolila je informacija po kojoj je Miroslav Mišković na saslušanju u policiji navodno rekao da će brzo izaći iz pritvora, kao i da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić neće dočekati da večeras gostuje na jednoj televiziji.
 
I dok Miškovićevi advokati tvrde da vlasnik Delta Holdinga nije pretio Vučiću, potpredsedniku Vlade je u međuvremenu maksimalno pojačano obezbeđenje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE