subota, 30. april 2016

Aktuelno

Ambasador Srbije pri NATO-u izvršio samoubistvo

Prema medijskim izveštajima, Milinković se ubio na aerodromu u Briselu tako što je skočio s ograde garaže

Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković (arhivski snimak)Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković (arhivski snimak)
x
Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković (arhivski snimak)
Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković (arhivski snimak)
Glas Amerike
Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković izvršio je juče samoubistvo na aerodromu u Briselu

Ministarstvo  spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da je Milinković tragično preminuo u 52. godini u Briselu. Ambasador Milinković koji bio je ugledan diplomata i pravnik. Službovao je u Beču i Briselu. Ostaje u sećanju svojim kolegama kao vrsni diplomata, svestrani intelektualac i plemenit čovek, navodi se u saopštenju ministarstva. 

Prema medijskim izveštajima, Milinković se ubio na glavnom međunarodnom aerodromu u Briselu tako što je skočio s ograde garaže. Zvaničnici navode da se Milinković neposredno pre tragedije ćaskao i šalio se sa kolegama u garaži, kada je odjednom otišao do ograde, popeo se na nju i bacio sa visine od oko deset metara.

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izrazio je duboku ožalošćenost zbog tragične smrti Branislava Milinkovića. "Izražavam duboko saučešće njegovoj porodici i voljenima. Ambasador Milinković bio je veoma poštovan predstavnik svoje zemlje. Na položaju sprskog ambasadora pri NATO-u zadobio je poštovanje i divljenje svojih kolega ambasadora". Predstavljao je veliku vrednost za svoju zemlju. Izvanredno je radio i veoma će nedostajati u sedisštu NATO", poručio je Rasmusen.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je saučeće porodici srpskog ambasadora . "Sinoć sam obavešten o tome, istraga belgijske policije je u toku. Očigledno je reč o samoubistvu. Koji su motivi, koji su razlozi, teško je u to ući", rekao je Dačić, koji se nalazi u poseti Briselu. 

Branislav Milinković je 2009. godine postavljen za ambasadora Srbije pri NATO-u u Briselu, gde je već od 2004. godine bio specijalni izaslanik šefa diplomatije tadašnje SCG pri Severnoatlantskoj alijansi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE