Linkovi

Incident na utakmici Srbija - Albanija


Srpski i albanski igrači posle incidenta sa razvijanjem zastave velike Albanije na stadionu Partizana u Beogradu, 14. oktobra 2014.
Srpski i albanski igrači posle incidenta sa razvijanjem zastave velike Albanije na stadionu Partizana u Beogradu, 14. oktobra 2014.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope izmedju Srbije i Albanije, na stadionu Partizana u Beogradu, prekinuta je u 42. minutu zbog koškanja igrača i upada navijača na teren pošto se iznad stadiona pojavio dron koji je razvio zastavu takozvane velike Albanije.

Incident je počeo kada se iznad stadiona pojavila letelica na daljinsko upravljanje koja je nosila zastavu takozvane velike Albanije. Sudija, Britanac Martin Etkinson je u tom trenutku prekinuo utakmicu. Kada je zastava spuštena na teren došlo je do koškanja srpskih i albanskih igrača posle čega je na teren utrčalo više navijača. Sudija je zatim pozvao igrače oba tima da odu u svlačionicu, pri čemu je nekoliko navijača napalo albanske fudbalere.

Kako prenose srpski mediji, brat albanskog premijera Edija Rame, Orfi Rama, uhapšen je na stadionu zbog izazivanja incidenta sa albanskom zastavom, pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom posle kojeg je prekinuta utakmica.

U medjuvremenu,.albanski navijači su slavili na ulicama Prištine, Tetova, i Kosovske Mitrovice, a kako javljaju albanski mediji i ispred srpske ambasade u Tirani. Policijska vozila raspoređena su oko ambasade koju je, odmah posle prekida utakmice u Beogradu, opkolilo nekoliko hiljada navijača Albanije.

Kako prenosi agencija Fonet, delegat na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije, Holanđanin Hari Bin nije želeo da se izjašnjava o tome ko je kriv za prekid meča, već je rekao da će podneti izveštaj UEFA, koja će doneti
konačnu odluku.

XS
SM
MD
LG