subota, 30. april 2016

Aktuelno / Amerika

Senatori spremaju zakon o olimpijskim uniformama

Posle brojnih izveštaja o tome da je odeća za London napravljena u Kini, američki zakonodavci ne žele da išta više prepuste slučaju

Američki olimpijsci u odeći kompanije "Ralf Loren"
Američki olimpijsci u odeći kompanije "Ralf Loren"
Glas Amerike
U SAD se nastavlja polemika o unifromama, koje će američki olimpijci nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu. Šest demokratskih senatora saopštili su da će sledeće nedelje predstaviti meru kojom se obavezuje da te uniforme ubuduće budu proizvedene u Sjedinjenim Državama.

Odluka je usledila posle brojnih medijskih izveštaja koji su se fokusirali na oznaku "Napravljeno u Kini" koja krasi uniforme američkih sportista za predstojeće Olimpijske igre, a koje je proizvela kompanija Ralf Loren.

Lider demokratske većine u Senatu Heri Rid rekao je da je odluka da se uniforme naprave u inostranstvu bila "potpuno pogrešna" u vreme kada radnici u američkoj tekstilnoj industriji "očajnički traže posao".

Olimpijski komitet SAD sinoć je saopštio da je prekasno da se promene ovogodišnje uniforme, ali da će oprema za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. biti "napravljena u Americi".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE