ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Senatori nezadovoljni razgovorom sa Suzan Rajs

Senatori SAD iza zatvorenih vrata razgovarali sa američkom ambasadorkom u UN povodom njene izjave o napadu na konzulat u Bengaziju u Libiji.

Američka ambasadorka u UN, Suzan Rajs
Američka ambasadorka u UN, Suzan Rajs
Glas Amerike
Troje američkih senatora ponovo kritikuju američku ambasadorku u Ujedinjenim nacijama Suzan Rajs, povodom njene izjave o smrtonosnom napadu u septembru na američki konzulat u Bengaziju u Libiji.

Republikanci Džon Mekejn, Lindzi Gream i Keli Ajoti, kažu da su posle zatvorenog sastanka sa Suzan Rajs, još nespokojniji. Oni tvrde da im je ambasadorka dala loše informacije o napadu u kojem su poginuli američki ambasador u Libiji i još tri Amerikanca.

Mekejn je rekao da je razgovor bio "iskren", ali da je ostalo još mnogo pitanja. Gream je rekao da je posle sastanka uznemireniji nego što je bio pre razgovora sa Suzan Rajs.

Pet dana posle napada, ona je kao gost američkih televizijskih programa tvrdila da procene obaveštajnih službi ukazuju da se radilo o spontanim demonstracijama kojima su se pridružili i teško naoružani ekstremisti. Funkcioneri obaveštajnih službi su kasnije izvestili Kongres da je Obamina administracija nekoliko dana pre njenog nastupa na televiziji, znala da je reč o terorističkom napadu.

Veruje se da je Suzan Rajs kandidatkinja da zameni Hilari Klinton na položaju državne sekretarke tokom drugog predsedničkog mandata Baraka Obame. Ukoliko bude imenovana, to imenovanje bi pre nego što preuzme dužnost morao da potvrdi Senat.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE